STARTSIDEN     

HVEM ER VI

RACEN

VORES HUNDE

bullet

Thuner

bullet

Alina

FRITID

HVALPE

GODE RÅD

GALLERI

LINKS

                                       

           

 

Hvad er en Hvid Schæfer ?   

Hvid Schæfer stammer oprindeligt fra Canada. Hvid Schæfer er en hund som nævnes gang på gang i litteraturen, hvor den kan dateres tilbage til før kristifødsel af forfatteren Marcus Terrentius Verró.  Jeg stødte også på den, i bogen om Schæferhunden, for mig så det ud som de først Schæfer var hvide.  Hvid Schæfer var fårehunde/hyrdehunde før i tiden, og de blev foretrukken fordi de var hvide og ulvene ikke kunne skelne dem fra fårene. 

Hvid Schæfer er i dag ikke forbunden med at passe får, men de udfylder til gengæld så flot deres plads i familien. Den Hvide Schæfer er tydelig at aflæse, den er ikke avlet væk fra det naturlige og den er 100 % pålidelig. 

Hvid Schæfer adskiller sig fra andre hunderacer ved at den er mere følsom i opvæksten, den har en længer hvalpe periode, dvs. den bliver ikke så hurtig færdige men indlærings perioden er væsentlig længere og det er en kæmpe fordel, specielt for den som gerne vil lære deres hund meget. Den elsker at arbejde med dens førere som den er meget tro. Dog skal der siges at Hvid schæfer ikke har så mange drifter som den farvede. Man får en vagtsom og en god familiehund.

Mange spørgsmål om racen lyder på - Hvad  er forskellen på Hvid Hyrdehund og Hvid Schæfer ? Ingenting, racen er den samme, men Hvid Hyrdehund er anerkendt i DKK samt FCI, hvor Hvid Schæfer er anerkendt DHL samt UCI. Sidst nævnte er vi medlem af.

Ønskes yderligere oplysninger om racen, henviser vi til Hvid Schæfer`s hjemmesider, hvor man også kan læse om standarden for racen.

 

Webmaster : Maja Mølholm Larsen

Senest opdateret: 10. november 2008                                                Besøgstæller