STARTSIDEN     

HVEM ER VI

RACEN

VORES HUNDE

bullet

Thuner

bullet

Alina

FRITID

HVALPE

GODE RÅD

GALLERI

LINKS

                                       

           

 

Hvad skal jeg, når jeg får hvalp??

Her er de vigtigste råd, du får brug for til hvalpen:

Navn
Husk, at korte navne på to stavelser er lettere at genkende for hvalpen. Det skal være et navn som du har nemt ved at at udtale nå du kalder på den hund

- Foder og vandskål
Stabile skåle i keramik eller rustfrit stål anbefales - de skal være holdbare og rengøres dagligt. Ligeledes anbefales det, at de hæves fra gulvet i en passende højde. Derved undgår du, at din hund får mavedrejning, som kan få alvorlige følger.

- Halsbånd og snor
Halsbåndet skal sidde tæt, men ikke være strammere end, at der er plads til 1 - 2 fingre mellem halsbåndet og halsen. Halsbåndet skal tilpasses i takt med, at din hvalp vokser.

- Legetøj
Tyggelegetøj kan være en hjælp til at undgå, at hvalpen ødelægger sko, møbler og lignende.
Tyggeben er også en god hjælp, men overlad aldrig hvalpen alene med ben eller lignende

- Kurv eller Bur
Hvalpen skal have sin egen kurv/Bur, hvor den kan være i fred. Der skal være et tæppe i kurven/buren, som kan vaskes. Personligt kan jeg varmt anbefale et bur.

- Det er vigtigt for dit forhold til din hund, at du skaber gode vaner så tidligt som muligt.
God opdragelse styrker forholdet til din hund. Se det som en god måde at kommunikere med den på.

Hvalpehold

Den bedste måde at opdrage din hvalp på, er at gå til hundetræning.
Det hjælper dig som hundeejer med at lære din hund at reagere på forskellige kommandoer og dermed skabe kontrol. Din hvalp vil føle sig mere sikker og tryg, når den har lært at forstå og adlyde kommandoer.
Som formand for DcH Vejen & Omegn, hjælper jeg gerne med råd, og hjælper også gerne med at finde lydigheds-kursus i dit område.
Jo mere din hvalp er sammen med andre mennesker og andre hvalpe (specielt i den tidlige alder) jo bedre socialiseret og velopdragen bliver den.

Grundlæggende opdragelse

Når man træner derhjemme, er der nogle grundlæggende teknikker, man bør huske på:

Vær konsekvent med, hvad du siger og gør.

-         Brug korte ord som NEJ, DYGTIG, KOM, HER. Ret på din hvalp, når den ikke opfører sig ordentligt. Husk altid at rose din hund, når den gør det rigtigt ellers ved den ikke at det er rigtig.

-         Husk hvalpen skal være den nederste på rangstigen i familien.

-         Husk, at hunde har en kort hukommelse, så vær tålmodig.

-   Brug aldrig fysisk afstraffelse, og råb aldrig af din hvalp.

Gør hvalpen stueren

Renlighedstræning begynder allerede den første dag. For at indarbejde en god rutine, skal du tage hvalpen ud, så snart den vågner om morgenen, efter en lur, straks efter måltidet, når den har drukket vand samt lige før sengetid.
Dette vil gøre at du får en renlig hund.

Ros din hvalp, når den besørger. Gå med den ud den første tid. Hvalpen bliver glad for din ros, og du bliver glad for ikke at skulle tørre op inde, efter den.
Uheld sker.
Når din hvalp har lavet et lille uheld, så tag den udenfor lige med det samme. Det hjælper kun at skælde ud, hvis du tager den på fersk gerning. Lad være med at gnide snuden i efterladenskaberne.

Alene Hjemme

Det er meget vigtigt at du med det samme starter på at hvalpen kan ligge selv. Start med korte intervaller. Her har jeg gode erfaringer med at have et Bur til hvalpen. Det har også en side effekt. Den besørger ikke der hvor den sover eller spiser.

Forsikring

Det er lovpligtigt at du tegner en ansvarsforsikring på din hund. Hvis du vil gå til udstilling med din hund skal der tegnes en udvidet hundeforsikring. Hvis du vil gå til træning indenfor Dansk Civil Hundeføreforening er det nok med en ansvarsforsikring.
 

Webmaster : Maja Mølholm Larsen

Senest opdateret: 10. november 2008                                                Besøgstæller